Suma medie rambursabilă

Clienții noștri rambursează în medie 904 EUR.

Perioada limită

Taxele din Austria pot fi rambursate din ultimii 5 ani fiscali.

Documente lipsă

Dacă nu aveți toate documentele necesare - putem noi să le obținem pentru dumneavoastră.

Durata procedurii

Rambursarea taxelor din Austria durează între 3 si 6 luni.

Procesul rambursării taxelor

Dacă ați lucrat în Austria în ultimii 5 ani, puteți aplica pentru recuperarea taxelor. Cu RT TAX procedura este simplă: înregistrați-vă, pregătiți toate documentele necesare, trimiteți-le către noi, iar noi o să ne ocupăm de restul.

Clienții noștri rambursează în medie 2055 eur.

Înregistrare

Înregistraţi-vă pentru returnarea taxelor. Imediat după înregistrare, veţi primi setul de formulare şi instrucţiuni adiţionale. Consultanţii noştri vă vor contacta în termen de 1 zi lucrătoare şi vă vor răspunde tuturor întrebărilor.
Puteţi şi să descărcaţi setul de formulare şi să îl completaţi singur/ă. Aveţi aici exemplul de completare. După ce îl completaţi, trebuie să pregătiți toate documentele necesare pentru rambursarea taxelor.

Documentele necesare pentru rambursarea taxelor:

Copie după Buletin (Carte de Identitate) sau Paşaport;

Document oficial care certifică identitatea şi cetățenia titularului.

Formularul Jahreslohnzettel sau ultimii fluturași de salariu;

Formularul Jahreslohnzettel este un document eliberat de angajator, care conţine informaţii legate de taxele plătite şi de salariul primit de către angajat.

Fluturaşul de salariu este un document care conţine informaţii despre veniturile şi taxele plătite ale unei persoane. Ar trebui emis odată cu salariul.

Exemplu:

Jahreslohnzettel

Documente legate de înregistrarea şi anularea înregistrării adresei din Austria (dacă le aveţi);

Aceste documente indică când o persoana şi-a înregistrat rezidenţa în Austria.

Contract de închiriere Mietvertrag (dacă îl aveţi);

Acest document demonstrează că o persoană a închiriat un spaţiu în Austria.

Facturile de închiriere, dacă nu au fost compensate de angajator (dacă le aveţi).

În unele situaţii, aceste documente pot mări suma rambursabilă.

Notă: Dacă nu aveți toate documentele necesare – nicio problemă! Puteți să incepeți procesul de rambursare al taxelor. Experții noștri o să obțină documentele lipsă pentru dumneavoastră.

Trimiterea documentelor

Trimiteți toate documetele necesare și formularul de depunere al documentelor către noi. Puteți alege metoda cea mai convenabilă pentru dumneavoastră:

• Trimiteți documentele prin scrisoare recomandată sau prin curier:
RT Tax Moldova
Str. Grigore Vieru, Nr. 22/1,
Etaj 3, Oficiul 43, Chisinau MD2005

• Aduceți documentele personal la biroul nostru.

După ce am primit documentele dumneavoastră, o să începem imediat procesul de rambursare al taxelor și o să vă informăm. Puteți urmări procesul accesând contul online, creat special pentru dumneavoastră.

În momentul în care Oficiul Fiscal străin rambursează taxele dumneavoastră, noi o să deducem comisionul și o să vă transferăm banii în contul dumneavoastră bancar.

Aveţi întrebări?

Vă putem răspunde!

Pot să solicit rambursarea tuturor taxelor din Austria?

Dacă venitul obținut de dumneavoastră în Austria nu depășește pragul de impozitare, atunci puteți recupera toate taxele. Dacă venitul dumneavoastră anual este mai mare, atunci sunteți eligibil/ă să recuperați doar ceea ce ați plătit în plus.

Cât durează procesul de rambursare al taxelor?

Rambursarea taxelor din Austria durează în mod normal între 3 și 6 luni, în funcție de procesele din cadrul Oficiului Fiscal austriac. Când primim documentele dumneavoastră, le revizuim și le procesăm, pregătim declarațiile privind impozitul pe venit și le trimitem biroului fiscal din Austria în cel mai scurt timp posibil.

Ce trebuie să fac dacă nu am toate documentele necesare?

Dacă nu aveți toate documentele necesare, puteți continua procedura de rambursare a taxelor. O să obținem noi documentele dumneavoastră, contactând foștii dumneavoastră angajatori.

Care sunt comisioanele percepute?

RT Tax nu percepe niciun comision în avans sau taxe ascunse, ceea ce înseamnă că nu vă costă nimic să ne contactați pentru a depune o declarație fiscală, iar comisionul este plătit numai atunci când procesul de returnare al taxelor a fost încheiat.

Comisionul pentru declarațiile fiscale din Austria depinde de suma care urmează să fie rambursată: 16% din suma taxei returnate, dar nu mai puțin de 79 EUR. Dacă trebuie să obținem noi formularele Jahreslohnzettel lipsă, se aplică o taxă suplimentară de 20 EUR.

Pentru câți ani pot aplica pentru recuperarea taxelor?

Taxele din Austria pot fi returnate din ultimii 5 ani fiscali.

Nu ați primit răspunsul? Contactați-ne!

Specialiștii RT Tax sunt pregătiți să vă ofere consultanță de specialitate. Gratuit