Suma medie rambursabilă

Clienții noștri rambursează în medie 1072 EUR.

Perioada limită

Taxele din Germania pot fi rambursare cu până la 4 ani în urmă.

Documente lipsă

Dacă nu aveți toate documentele necesare - putem noi să le obținem pentru dumneavoastră.

Durata procedurii

În medie, durează între 3 și 6 luni de la data trimiterii documentelor către Autoritățile Fiscale.

Procesul rambursării taxelor

Dacă ați lucrat în Germania în ultimii 4 ani, puteți aplica pentru recuperarea taxelor. Cu RT TAX procedura este simplă: înregistrați-vă, pregătiți toate documentele necesare, trimiteți-le către noi, iar noi o să ne ocupăm de restul.

Clienții noștri rambursează în medie 2055 EUR.

Înregistrare

Înregistraţi-vă pentru returnarea taxelor. Imediat după înregistrare, veţi primi setul de formulare şi instrucţiuni adiţionale. Consultanţii noştri vă vor contacta în termen de 1 zi lucrătoare şi vă vor răspunde tuturor întrebărilor.
Puteţi şi să descărcaţi setul de formulare şi să îl completaţi singur/ă. Aveţi aici exemplul de completare. După ce îl completaţi, trebuie să pregătiți toate documentele necesare pentru rambursarea taxelor.

Documentele necesare pentru rambursarea taxelor:

Copie după Buletin (Carte de Identitate) sau Paşaport;

Document oficial care certifică identitatea şi cetatenia titularului.

Identifikationsnummer (IdNr. sau Steuer-ID);

Numărul de identificare fiscală este un simbol format din 11 caractere (Identifikationsnummer) și este furnizat de Oficiul Fiscal Central Federal pentru o persoană care lucrează în Germania după ce aceasta este înregistrată acolo. Numărul poate fi găsit într-o scrisoare de la Oficiul Fiscal Central Federal, formularul Lohnsteuerbescheinigung, fluturașul de salariu sau alt document legat de muncă.

Exemple:

Identifikationsnummer

Formularul Lohnstuerbescheinigung sau ultimii fluturași de salariu de la toate firmele la care ați lucrat;

Formularul Lohnsteuerbescheinigungs este un document eliberat de angajator care conţine informaţii complete despre taxele plătite și venitul obținut de un angajat. Ultimul fluturaș de salariu conține toate informațiile despre venitul și taxele plătite de dumneavoastră de când v-ați angajat sau de la începutul anului. Ultimul fluturaș este de obicei emis împreună cu salariul.

Exemple:

Lohnsteuerbescheinigungs

Contract de închiriere (Mietvertrag) (dacă aveți);
Copii după plata chiriilor, dacă angajatorul nu vi le-a compensat (dacă le aveți).Notă: Dacă nu aveți toate documentele necesare - nicio problemă! Puteți să incepeți procesul de rambursare al taxelor. Experții noștri o să obțină documentele lipsă pentru dumneavoastră.

Notă: Dacă nu aveți toate documentele necesare – nicio problemă! Puteți să incepeți procesul de rambursare al taxelor. Experții noștri o să obțină documentele lipsă pentru dumneavoastră.

Trimiterea documentelor

Trimiteți toate documetele necesare și formularul de depunere al documentelor către noi. Puteți alege metoda cea mai convenabilă pentru dumneavoastră:

• Trimiteți documentele prin scrisoare recomandată sau prin curier:
RT Tax Moldova
Str. Grigore Vieru, Nr. 22/1,
Etaj 3, Oficiul 43, Chisinau MD2005

• Aduceți documentele personal la biroul nostru.

După ce am primit documentele dumneavoastră, o să începem imediat procesul de rambursare al taxelor și o să vă informăm. Puteți urmări procesul accesând contul online, creat special pentru dumneavoastră.

În momentul în care Oficiul Fiscal străin rambursează taxele dumneavoastră, noi o să deducem comisionul și o să vă transferăm banii în contul dumneavoastră bancar.

SIGURANȚĂ ȘI CALITATE!

Documentele clienților noștri sunt procesate folosind sisteme electronice aprobate de către Autoritățile Germane

Prin sistemul electronic:
- Rambursările sunt mai rapide
- Toate documentele se trimit online
- Dosarele de taxe sunt rezolvate cu o viteză mai mare

Aveţi întrebări?

Vă putem răspunde!

Pot să solicit rambursarea tuturor taxelor din Germania?

Dacă venitul obținut de dumneavostră în Germania nu depășește pragul de impozitare, atunci puteți recupera toate taxele. Dacă venitul dumneavoastră anual este mai mare, atunci sunteți eligibil/ă să recuperați doar ceea ce ați plătit în plus.

Cât durează procesul de rambursare al taxelor?

Rambursarea taxelor din Germania durează în mod normal între 3-6 luni, în funcție de procesele din cadrul Oficiului Fiscal german. Când primim documentele dumneavoastră, le revizuim și le procesăm, pregătim declarațiile privind impozitul pe venit și le trimitem biroului fiscal din Germania în cel mai scurt timp posibil.

Ce trebuie să fac dacă nu am toate documentele necesare?

Dacă nu aveți formularul Lohnsteuerbescheinigungs, puteți continua procedura de rambursare a taxelor. O să obținem noi documentele dumneavoastră, contactând foștii dumneavostră angajatori.

Care sunt comisioanele percepute?

RT Tax nu percepe niciun comision în avans sau taxe ascunse, ceea ce înseamnă că nu vă costă nimic să ne contactați pentru a depune o declarație fiscală, iar comisionul este plătit numai atunci când procesul de returnare al texelor a fost încheiat.

Pentru rambursarea taxelor din Germania comisionul minim este de 79 euro sau de 16% din suma returnabilă. Dacă trebuie să obținem noi formularele Lohnsteuerbescheinigungs lipsă, se aplică o taxă suplimentară de 20 euro.

Comisionul pentru alocația copiilor este de 150 euro/copil.

Pentru câți ani pot aplica pentru recuperarea taxelor?

Taxele din Germania pot fi returnate din ultimii 4 ani fiscali.

Nu ați primit răspunsul? Contactați-ne!

Specialiștii RT Tax sunt pregătiți să vă ofere consultanță de specialitate. Gratuit