Suma medie rambursabilă

Clienții noștri rambursează în medie 1096 EUR

Perioada limită

Taxele din Irlanda pot fi rambursate cu până la 4 ani în urmă.

Documente lipsă

Dacă nu aveți toate documentele necesare - putem noi să le obținem pentru dumneavoastră.

Durata procedurii

Returnarea taxelor din Irlanda durează între 3 şi 4 săptămâni.

Procesul rambursării taxelor

Dacă ați lucrat în Irlanda în ultimii 4 ani, puteți aplica pentru recuperarea taxelor. Cu RT TAX procedura este simplă: înregistrați-vă, pregătiți toate documentele necesare, trimiteți-le către noi, iar noi o să ne ocupăm de restul.

Clienții noștri rambursează în medie 1096 EUR.

Înregistrare

Înregistraţi-vă pentru returnarea taxelor. Imediat după înregistrare, veţi primi setul de formulare şi instrucţiuni adiţionale. Consultanţii noştri vă vor contacta în termen de 1 zi lucrătoare şi vă vor răspunde tuturor întrebărilor.
Puteţi şi să descărcaţi setul de formulare şi să îl completaţi singur/ă. Aveţi aici exemplul de completare. După ce îl completaţi, trebuie să pregătiți toate documentele necesare pentru rambursarea taxelor.

Documentele necesare pentru rambursarea taxelor:

Copie după Buletin (Carte de Identitate) sau Paşaport;

Document oficial care certifică identitatea şi cetățenia titularului.

O copie a numărului PPS (dacă îl aveţi);

Exemplu:

Numărul PPS

Employment Detail Summary (dacă îl aveţi);

Exemplu:

Ultimul pay-slip de la toţi angajatorii (dacă îl aveţi).

Payslip – document care conține informații despre veniturile unei persoane și taxele plătite. Trebuie să fie emis de către angajator împreună cu salariul.

Exemplu:

Payslip

NOTĂ: Dacă nu aveţi toate documentele necesare – nicio problemă! Tot puteţi începe procesul de returnare al taxelor. Experţii noştri în returnarea taxelor vor căuta documentele lipsă.

Trimiterea documentelor

Trimiteți toate documetele necesare și formularul de depunere al documentelor către noi. Puteți alege metoda cea mai convenabilă pentru dumneavoastră:

• Trimiteți documentele prin scrisoare recomandată sau prin curier:
RT Tax Moldova
Str. Grigore Vieru, Nr. 22/1,
Etaj 3, Oficiul 43, Chisinau MD2005

• Aduceți documentele personal la biroul nostru.

După ce am primit documentele dumneavoastră, o să începem imediat procesul de rambursare al taxelor și o să vă informăm. Puteți urmări procesul accesând contul online, creat special pentru dumneavoastră.

În momentul în care Oficiul Fiscal străin rambursează taxele dumneavoastră, noi o să deducem comisionul și o să vă transferăm banii în contul dumneavoastră bancar.

Persoanele care au lucrat în Irlanda plătesc taxa Universal Social Charge (USC). Această taxă poate fi rambursată în funcţie de venitul brut total. Specialiştii RT TAX vă vor ajuta să pregătiţi documentele necesare.

Universal Social Charge (USC)

USC – Universal Social Charge. Puteţi rambursa taxa USC din ultimii 4 ani. Suma rambursabilă depinde de venitul brut anual. Toata taxa USC poate fi rambursată dacă venitul anual nu excede următoarele sume: pentru anii 2017-2020 – 12 012 EUR.

Dacă venitul anul excede suma indicată, suma rambursabilă este calculată individual.

Taxa USC este rambursată împreună cu impozitul plătit în plus.

Perioada de rambursare: Procesul de rambursare a taxei USC durează între 2 şi 3 luni.

Documente necesare:

  • Copie a paşaportului sau actului de identitate;
  • Copie a certificatului cu numărul PPS;
  • Formularele originale P45 şi/sau P60 de la toţi angajatorii;
  • Dacă aţi lucrat ca Liber Profesionist (Self-Employed) – toate Certificatele Relevant Contracts Tax Deduction Certificates (RCTDC).

Aveţi întrebări?

Vă putem răspunde!

Ce este rambursarea taxelor și declarația fiscală?

Declarația fiscală reprezintă informațiile privind veniturile și impozitele pe care un contribuabil le furnizează autorităților fiscale după încheierea anului fiscal.
După depunerea unei Declarații fiscale, majoritatea clienților noștri au dreptul la o rambursare a impozitului ca urmare a aplicării sumelor neimpozabile și a diferitelor deduceri fiscale.

Câte taxe pot primi înapoi?

Suma rambursării taxelor depinde de factori precum venitul total; valoarea taxelor plătite; perioada de muncă în străinătate, țara de origine etc. Puteți utiliza Calculatorul nostru online pentru a verifica cât de mult puteți obține drept rambursare. Este important de menționat că suma finală de rambursare este stabilită de către autoritățile fiscale locale și se rambursează doar taxele plătite în plus.

Îmi voi pierde prestațiile sociale/pensia dacă îmi rambursez taxele?

Rambursarea taxelor nu are impact asupra oportunităților viitoare de a lucra în străinătate, pensie și alte garanții sociale. Niciuna dintre taxele de asigurări sociale nu este restituită în timpul procesului, ci doar impozitul pe venit.

Pot primi o rambursare a taxelor dacă am lucrat doar câteva luni?

Puteți solicita rambursarea taxelor chiar dacă ați lucrat doar câteva luni (contract pe termen scurt, funcție sezonieră etc.). Procedura de rambursare a taxelor începe după sfârșitul anului fiscal.

Cum îmi voi primi banii rambursați?

Veți primi banii în contul dvs. bancar pe care ni l-ați furnizat în timpul procesului de înregistrare a rambursării taxelor. Folosim serviciile companiilor licențiate de remitere de bani pentru a ne asigura că banii rambursați sunt primiți de la autoritățile fiscale și redirecționați în contul dvs. bancar în siguranță și rapid.

Este obligatoriu să depun declarații fiscale dacă am lucrat în Irlanda?

Depinde de venit și de tipul de angajare. Cea mai bună modalitate de a vă asigura dacă sunteți obligat să completați declarația este să contactați specialistul nostru pentru consultanță gratuită, iar noi ne vom ocupa de cazul dumneavoastră individual.

Ce ar trebui să fac dacă nu am toate documentele necesare?

Majoritatea documentelor pot fi obținute și puteți începe în continuare procedura de declarare a impozitului. Vă rugăm să contactați experții noștri în declarații fiscale și vă vom ajuta să colectăm documentele lipsă.

Cât durează procesul de rambursare a taxelor?

La primirea documentelor dvs., examinăm, procesăm și pregătim cu promptitudine declarațiile dvs. de impozit pe venit. De obicei, declarațiile fiscale durează 3-4 săptămâni, de la data trimiterii către biroul fiscal.

Care sunt taxele pentru servicii?

RT Tax nu aplică taxe inițiale sau ascunse, ceea ce înseamnă că nu vă va costa nimic să ne contactați pentru a solicita o rambursare a taxelor, iar comisionul este plătit numai când procesul de rambursare a taxei a fost finalizat.

Costul pentru rambursarea taxelor din Irlanda depinde de suma care urmează să fie rambursată: 16% din suma taxei rambursate, dar nu mai puțin de 79 EUR.
Dacă vă lipseşte formularul P45 sau P60, vom aplica o taxă adiţională de 20 EUR.

Trebuie să plătesc pentru serviciile dumneavoastră dacă nu există o rambursare disponibilă?

Dacă nu există o rambursare disponibilă, puteți anula procesul în mod gratuit. Trebuie doar să rețineți că, în unele cazuri, este obligatoriu să depuneți o declarație fiscală, nerespectarea acesteia poate duce la amenzi și dobânzi. Dacă nu există o rambursare disponibilă, dar trebuie să depuneți declarația, putem face asta dacă ne plătiți taxa de serviciu.

Nu ați primit răspunsul? Contactați-ne!

Specialiștii RT Tax sunt pregătiți să vă ofere consultanță de specialitate. Gratuit