Suma medie rambursabilă

Clienții noștri rambursează în medie 1017 GBP.

Perioada limită

Taxele din Marea Britanie pot fi rambursate din ultimii 5 ani fiscali.

Documente lipsă

Dacă nu aveți toate documentele necesare - putem noi să le obținem pentru dumneavoastră.

Durata procedurii

Rambursarea taxelor din UK durează între 4 si 6 luni.

Procesul rambursării taxelor

Dacă ați lucrat în Marea Britanie în ultimii 5 ani, puteți aplica pentru recuperarea taxelor. Cu RT TAX procedura este simplă: înregistrați-vă, pregătiți toate documentele necesare, trimiteți-le către noi, iar noi o să ne ocupăm de restul.

Clienții noștri rambursează în medie 1017 GBP.

Înregistrare

Înregistraţi-vă pentru returnarea taxelor. Imediat după înregistrare, veţi primi setul de formulare şi instrucţiuni adiţionale. Consultanţii noştri vă vor contacta în termen de 1 zi lucrătoare şi vă vor răspunde tuturor întrebărilor.
Puteţi şi să descărcaţi setul de formulare şi să îl completaţi singur/ă. Aveţi aici exemplul de completare. După ce îl completaţi, trebuie să pregătiți toate documentele necesare pentru rambursarea taxelor.

Documentele necesare pentru rambursarea taxelor:

O copie după Buletin (Carte de Identitate) sau Paşaportul dumneavoastră;

Document oficial care certifică identitatea şi cetățenia titularului.

O copie a National Insurance Number - NINO (dacă îl aveţi);

NIN este un număr unic eliberat de către Departamentul pentru Muncă și Pensie. Este format din 9 caractere.

Exemplu:

NI Number

Copie după formularul P45 şi/sau P60 de la toţi angajatorii dumneavoastră;

P45 – document care conține informații despre veniturile unei persoane și taxele plătite. Ar trebui să fie furnizat de către angajator în momentul părăsirii locului de muncă.
P60 – document care conține informații despre veniturile unei persoane și taxele plătite. Ar trebui să fie furnizat în aprilie, la sfarţitul anului fiscal din UK.

Exemplu:

Formularul P45

Formularul P60

Ultimele pay-slip-uri (fluturași de salariu) dacă nu aveţi formularele P45/P60;

Payslip – document care conține informații despre veniturile unei persoane și taxele plătite. Trebuie să fie emis de către angajator împreună cu salariul.

Exemplu:

Ultimul Payslip

Copie după certificatul de înregistrare CIS – numărul UTR (dacă îl aveţi);

Acest document este necesar dacă ați lucrat sau v-ați înregistrat ca și liber profesionist. UTR este un număr unic emis de către autoritățile fiscale din UK. Este format din 10 caractere.

Exemplu:

CIS Voucher

Statele de plată (CIS), sau Extrasele de Cont - dacă aţi lucrat cu UTR).

Notă: Dacă nu aveți toate documentele necesare – nicio problemă! Puteți să incepeți procesul de rambursare al taxelor. Experții noștri o să obțină documentele lipsă pentru dumneavoastră.

Trimiterea documentelor

Trimiteți toate documetele necesare și formularul de depunere al documentelor către noi. Puteți alege metoda cea mai convenabilă pentru dumneavoastră:

• Trimiteți documentele prin scrisoare recomandată sau prin curier:
RT Tax Moldova
Str. Grigore Vieru, Nr. 22/1,
Etaj 3, Oficiul 43, Chisinau MD2005

• Aduceți documentele personal la biroul nostru.

După ce am primit documentele dumneavoastră, o să începem imediat procesul de rambursare al taxelor și o să vă informăm. Puteți urmări procesul accesând contul online, creat special pentru dumneavoastră.

În momentul în care Oficiul Fiscal străin rambursează taxele dumneavoastră, noi o să deducem comisionul și o să vă transferăm banii în contul dumneavoastră bancar.

Aveţi întrebări?

Vă putem răspunde!

Pot să solicit rambursarea tuturor taxelor din Marea Britanie?

Dacă venitul obținut de dumneavostră în UK nu depașește pragul de impozitare, atunci puteți recupera toate taxele. Dacă venitul dumneavoastră anual este mai mare, atunci sunteți eligibil/ă să recuperați doar ceea ce ați plătit în plus.

Cât durează procesul de rambursare al taxelor?

Rambursarea taxelor din Marea Britanie durează în mod normal între 4-6 luni, în funcție de procesele din cadrul Oficiului Fiscal britanic. Când primim documentele dumneavoastră, le revizuim și le procesăm, pregătim declarațiile privind impozitul pe venit și le trimitem biroului fiscal din Regatul Unit în cel mai scurt timp posibil.

Ce trebuie să fac dacă nu am toate documentele necesare?

Dacă nu aveți toate documentele necesare, puteți continua procedura de rambursare a taxelor. O să obținem noi documentele dumneavoastră, contactând foștii dumneavostră angajatori.

Care sunt comisionele percepute?

RT Tax nu percepe niciun comision în avans sau taxe ascunse, ceea ce înseamnă că nu vă costă nimic să ne contactați pentru a depune o declarație fiscală, iar comisionul este plătit doar atunci când procesul de returnare al taxelor a fost încheiat.

După ce rambursarea este efectuată vă vom taxa cu 14% din suma rambursată, dar nu mai puţin de comisionul minim de 79 GBP. Dacă vă lipseşte formularul P45 sau P60, vom aplica o taxă adiţională de 20 GBP.

Pentru câți ani pot aplica pentru recuperarea taxelor?

Taxele din Marea Britanie pot fi returnate din ultimii 5 ani fiscali.

Nu ați primit răspunsul? Contactați-ne!

Specialiștii RT Tax sunt pregătiți să vă ofere consultanță de specialitate. Gratuit