Suma medie rambursabilă

Clienții noștri rambursează în medie 5822 NOK.

Perioada limită

Taxele din Norvegia pot fi rambursate din ultimii 4 ani fiscali.

Documente lipsă

Dacă nu aveți toate documentele necesare - putem noi să le obținem pentru dumneavostră.

Durata procedurii

Rambursarea taxelor din Norvegia durează între 3 si 6 luni.

Procesul rambursării taxelor

La începutul anului 2019, Norvegia a trecut la sistemul de taxare simplificată pentru muncitorii străini cu contract temporar, introducând o taxă fixă de 25%.
Ca să fiți eligibil pentru recuperarea taxelor, ar trebui să fiți înregistrat în sistemul tradițional de taxare din Norvegia. Vă rugăm să ne transmiteți informațiile dumneavoastră, noi vom analiza situația și daca este necesar, vom schimba sistemul în care ați fost înregistrat, în vederea recuperării taxelor.

Înregistrare

Înregistraţi-vă pentru returnarea taxelor. Imediat după înregistrare, veţi primi setul de formulare şi instrucţiuni adiţionale. Consultanţii noştri vă vor contacta în termen de 1 zi lucrătoare şi vă vor răspunde tuturor întrebărilor.
Puteţi şi să descărcaţi setul de formulare  şi să îl completaţi singur/ă. Aveţi aici exemplul de completare. După ce îl completaţi, trebuie să colectaţi toate documentele necesare pentru rambursarea taxelor

Documentele necesare pentru rambursarea taxelor:

Copie după Buletin (Carte de Identitate) sau Paşaport;

Document oficial care certifică identitatea şi cetățenia titularului.

Formularul Arsoppgave sau ultimul fluturaş de salariu de la toţi angajatorii;

Formularul Arsoppgave – document asigurat de angajatorul dumneavoastră care cuprinde toate veniturile şi taxele plătite.
Ultimul fluturaş de salariu – document asigurat de angajatorul dumneavoastră împreună cu salariul dumneavoastră. Ultimul fluturaş conţine toate veniturile şi taxele plătite.

Exemplu:

Fluturaş de salariu

Arsoppgave

Formularul Skattemelding (Tax return) (dacă îl primiţi de la Autorităţile Fiscale norvegiene);

Acesta este un document trimis de către Administraţia Financiară norvegiană în fiecare an în luna mai. Conţine informaţii despre venitul total şi taxele plătite de către angajat.

Exemplu:

Tax return

Skattemelding

Decizia de impozitare Skatteoppgjor (Tax assessment notice) (dacă aveţi un astfel de document);

Aceasta reprezintă calculul fiscal emis de către Administraţia Financiară norvegiană la sfârşitul fiecărui an fiscal.

Exemplu:

Tax assessment notice

Skatteoppgjor

Copie după Skattekort (Tax deduction card) (dacă aveţi unul)

Toţi cei care lucrează în Norvegia trebuie să aibă un formular numit Skattekort. Are Fodselsnummer-ul unei persoane sau aşa numitul număr-D pe el. Angajatorii folosesc acest document pentru a calcula câte taxe trebuie deduse din salariul angajatului. Un nou Skattekort este eliberat către angajator în luna decembrie a fiecărui an.

Exemplu:

Tax deduction card

La începutul anului 2019, Norvegia a trecut la sistemul de taxare simplificată pentru muncitorii străini cu contract temporar, introducând o taxă fixă de 25%.
Ca să fiți eligibil pentru recuperarea taxelor, ar trebui să fiți înregistrat în sistemul tradițional de taxare din Norvegia. Vă rugăm să ne transmiteți informațiile dumneavoastră, noi vom analiza situația și daca este necesar, vom schimba sistemul în care ați fost înregistrat, în vederea recuperării taxelor.

NOTĂ: Dacă nu aveţi toate documentele necesare – nicio problemă! Tot puteţi începe procesul de rambursare al taxelor. Specialiştii noştri vor căuta documentele lipsă.

Trimiterea documentelor

Trimiteți toate documetele necesare și formularul de depunere al documentelor către noi. Puteți alege metoda cea mai convenabilă pentru dumneavoastră:

• Trimiteți documentele prin scrisoare recomandată sau prin curier:
RT Tax Moldova
Str. Grigore Vieru, Nr. 22/1,
Etaj 3, Oficiul 43, Chisinau MD2005

• Aduceți documentele personal la biroul nostru.

După ce am primit documentele dumneavoastră, o să începem imediat procesul de rambursare al taxelor și o să vă informăm. Puteți urmări procesul accesând contul online, creat special pentru dumneavoastră.

În momentul în care Oficiul Fiscal străin rambursează taxele dumneavoastră, noi o să deducem comisionul și o să vă transferăm banii în contul dumneavoastră bancar.

Aveţi întrebări?

Vă putem răspunde!

Ce este rambursarea taxelor și declarația fiscală?

Declarația fiscală reprezintă informațiile privind veniturile și impozitele pe care un contribuabil le furnizează autorităților fiscale după încheierea anului fiscal.
După depunerea unei Declarații fiscale, majoritatea clienților noștri au dreptul la o rambursare a impozitului ca urmare a aplicării sumelor neimpozabile și a diferitelor deduceri fiscale.

Câte taxe pot primi înapoi?

Suma rambursării taxelor depinde de factori precum venitul total; valoarea taxelor plătite; perioada de muncă în străinătate, țara de origine etc. Puteți utiliza Calculatorul nostru online pentru a verifica cât de mult puteți obține drept rambursare. Este important de menționat că suma finală de rambursare este stabilită de către autoritățile fiscale locale și se rambursează doar taxele plătite în plus.

Îmi voi pierde prestațiile sociale/pensia dacă îmi rambursez taxele?

Rambursarea taxelor nu are impact asupra oportunităților viitoare de a lucra în străinătate, pensie și alte garanții sociale. Niciuna dintre taxele de asigurări sociale nu este restituită în timpul procesului, ci doar impozitul pe venit.

Pot primi o rambursare a taxelor dacă am lucrat doar câteva luni?

Puteți solicita rambursarea taxelor chiar dacă ați lucrat doar câteva luni (contract pe termen scurt, funcție sezonieră etc.). Procedura de rambursare a taxelor începe după sfârșitul anului fiscal.

Cum îmi voi primi banii rambursați?

Veți primi banii în contul dvs. bancar pe care ni l-ați furnizat în timpul procesului de înregistrare a rambursării taxelor. Folosim serviciile companiilor licențiate de remitere de bani pentru a ne asigura că banii rambursați sunt primiți de la autoritățile fiscale și redirecționați în contul dvs. bancar în siguranță și rapid.

Este obligatoriu să depun declarații fiscale dacă am lucrat în Norvegia?

Depinde de venit și de tipul de angajare. Cea mai bună modalitate de a vă asigura dacă sunteți obligat să completați declarația este să contactați specialistul nostru pentru consultanță gratuită, iar noi ne vom ocupa de cazul dumneavoastră individual.

Ce ar trebui să fac dacă nu am toate documentele necesare?

Majoritatea documentelor pot fi obținute și puteți începe în continuare procedura de declarare a impozitului. Vă rugăm să contactați experții noștri în declarații fiscale și vă vom ajuta să colectăm documentele lipsă.

Cât durează procesul de rambursare a taxelor?

La primirea documentelor dvs., examinăm, procesăm și pregătim cu promptitudine declarațiile dvs. de impozit pe venit. De obicei, declarațiile fiscale durează 3-6 luni, de la data trimiterii către biroul fiscal.

Care sunt taxele pentru servicii?

RT Tax nu aplică taxe inițiale sau ascunse, ceea ce înseamnă că nu vă va costa nimic să ne contactați pentru a solicita o rambursare a taxelor, iar comisionul este plătit numai când procesul de rambursare a taxei a fost finalizat.

Comisionul pentru declarațiile fiscale din Norvegia depinde de suma care urmează să fie rambursată: 16% din suma rambursabilă, dar nu mai puţin de 890 NOK.
Dacă vă lipseşte formularul Arsoppgave, vom aplica o taxă adiţională de 150 NOK.

Trebuie să plătesc pentru serviciile dumneavoastră dacă nu există o rambursare disponibilă?

Dacă nu există o rambursare disponibilă, puteți anula procesul în mod gratuit. Trebuie doar să rețineți că, în unele cazuri, este obligatoriu să depuneți o declarație fiscală, nerespectarea acesteia poate duce la amenzi și dobânzi. Dacă nu există o rambursare disponibilă, dar trebuie să depuneți declarația, putem face asta dacă ne plătiți taxa de serviciu.

Nu ați primit răspunsul? Contactați-ne!

Specialiștii RT Tax sunt pregătiți să vă ofere consultanță de specialitate. Gratuit