Suma medie rambursabilă

Clienții noștri rambursează în medie 5822 NOK.

Perioada limită

Taxele din Norvegia pot fi rambursate din ultimii 4 ani fiscali.

Documente lipsă

Dacă nu aveți toate documentele necesare - putem noi să le obținem pentru dumneavostră.

Durata procedurii

Rambursarea taxelor din Norvegia durează între 3 si 6 luni.

Procesul rambursării taxelor

La începutul anului 2019, Norvegia a trecut la sistemul de taxare simplificată pentru muncitorii străini cu contract temporar, introducând o taxă fixă de 25%.
Ca să fiți eligibil pentru recuperarea taxelor, ar trebui să fiți înregistrat în sistemul tradițional de taxare din Norvegia. Vă rugăm să ne transmiteți informațiile dumneavoastră, noi vom analiza situația și daca este necesar, vom schimba sistemul în care ați fost înregistrat, în vederea recuperării taxelor.

Înregistrare

Înregistraţi-vă pentru returnarea taxelor. Imediat după înregistrare, veţi primi setul de formulare şi instrucţiuni adiţionale. Consultanţii noştri vă vor contacta în termen de 1 zi lucrătoare şi vă vor răspunde tuturor întrebărilor.
Puteţi şi să descărcaţi setul de formulare  şi să îl completaţi singur/ă. Aveţi aici exemplul de completare. După ce îl completaţi, trebuie să colectaţi toate documentele necesare pentru rambursarea taxelor

Documentele necesare pentru rambursarea taxelor:

Copie după Buletin (Carte de Identitate) sau Paşaport;

Document oficial care certifică identitatea şi cetățenia titularului.

Formularul Arsoppgave sau ultimul fluturaş de salariu de la toţi angajatorii;

Formularul Arsoppgave – document asigurat de angajatorul dumneavoastră care cuprinde toate veniturile şi taxele plătite.
Ultimul fluturaş de salariu – document asigurat de angajatorul dumneavoastră împreună cu salariul dumneavoastră. Ultimul fluturaş conţine toate veniturile şi taxele plătite.

Exemplu:

Fluturaş de salariu

Arsoppgave

Formularul Skattemelding (Tax return) (dacă îl primiţi de la Autorităţile Fiscale norvegiene);

Acesta este un document trimis de către Administraţia Financiară norvegiană în fiecare an în luna mai. Conţine informaţii despre venitul total şi taxele plătite de către angajat.

Exemplu:

Tax return

Skattemelding

Decizia de impozitare Skatteoppgjor (Tax assessment notice) (dacă aveţi un astfel de document);

Aceasta reprezintă calculul fiscal emis de către Administraţia Financiară norvegiană la sfârşitul fiecărui an fiscal.

Exemplu:

Tax assessment notice

Skatteoppgjor

Copie după Skattekort (Tax deduction card) (dacă aveţi unul)

Toţi cei care lucrează în Norvegia trebuie să aibă un formular numit Skattekort. Are Fodselsnummer-ul unei persoane sau aşa numitul număr-D pe el. Angajatorii folosesc acest document pentru a calcula câte taxe trebuie deduse din salariul angajatului. Un nou Skattekort este eliberat către angajator în luna decembrie a fiecărui an.

Exemplu:

Tax deduction card

La începutul anului 2019, Norvegia a trecut la sistemul de taxare simplificată pentru muncitorii străini cu contract temporar, introducând o taxă fixă de 25%.
Ca să fiți eligibil pentru recuperarea taxelor, ar trebui să fiți înregistrat în sistemul tradițional de taxare din Norvegia. Vă rugăm să ne transmiteți informațiile dumneavoastră, noi vom analiza situația și daca este necesar, vom schimba sistemul în care ați fost înregistrat, în vederea recuperării taxelor.

NOTĂ: Dacă nu aveţi toate documentele necesare – nicio problemă! Tot puteţi începe procesul de rambursare al taxelor. Specialiştii noştri vor căuta documentele lipsă.

Trimiterea documentelor

Trimiteți toate documetele necesare și formularul de depunere al documentelor către noi. Puteți alege metoda cea mai convenabilă pentru dumneavoastră:

• Trimiteți documentele prin scrisoare recomandată sau prin curier:
RT Tax Moldova
Str. Grigore Vieru, Nr. 22/1,
Etaj 3, Oficiul 43, Chisinau MD2005

• Aduceți documentele personal la biroul nostru.

După ce am primit documentele dumneavoastră, o să începem imediat procesul de rambursare al taxelor și o să vă informăm. Puteți urmări procesul accesând contul online, creat special pentru dumneavoastră.

În momentul în care Oficiul Fiscal străin rambursează taxele dumneavoastră, noi o să deducem comisionul și o să vă transferăm banii în contul dumneavoastră bancar.

Aveţi întrebări?

Vă putem răspunde!

Pot să solicit rambursarea tuturor taxelor din Norvegia?

Suma rambursabilă depinde de mai mulţi factori, cum ar fi taxele plătite, perioada lucrată şi venitul din ţara de origine. Toate taxele din Norvegia pot fi returnate doar dacă îndepliniţi anumite condiţii.

Cât durează procesul de rambursare al taxelor?

Rambursarea taxelor din Norvegia durează în mod normal între 3-6 luni, în funcție de procesele din cadrul Oficiului Fiscal Norvegian. Când primim documentele dumneavoastră, le revizuim și le procesăm, pregătim declarațiile privind impozitul pe venit și le trimitem biroului fiscal din Norvegia în cel mai scurt timp posibil.

Ce trebuie să fac dacă nu am toate documentele necesare?

Dacă nu aveți toate documentele necesare – putem noi să le obținem pentru dumneavoastră.

Care sunt comisionele percepute?

RT Tax nu percepe niciun comision în avans sau taxe ascunse, ceea ce înseamnă că nu vă costă nimic să ne contactați pentru a depune o declarație fiscală, iar comisionul este plătit doar atunci când procesul de returnare al taxelor a fost încheiat.

Comisionul pentru declarațiile fiscale din Norvegia depinde de suma care urmează să fie rambursată: 16% din suma rambursabilă, dar nu mai puţin de 890 NOK.
Dacă vă lipseşte formularul Arsoppgave, vom aplica o taxă adiţională de 150 NOK.

Pentru ce ani pot aplica pentru o returnare de taxe?

Taxele din Norvegia pot fi rambursate din ultimii 4 ani fiscali.

Nu ați primit răspunsul? Contactați-ne!

Specialiștii RT Tax sunt pregătiți să vă ofere consultanță de specialitate. Gratuit